Autor: 021.rs

Novi Sad
19.06.2016.
20:15 > 20:45
Demokratska stranka zatražila je od Gradskog veća da odmah poništi odluku kojom su, kako tvrde, neosnovano i drastično smanjene subvencije za smeštaj dece u privatnim vrtićima.
  • Nomad

    20.06.2016 11:05
    A zašto grad ne bi izgradio još jedno dva-tri državna vrtića? A da, nema se para od silnih krkanluka i bacanja para na gluposti.
  • Мила

    20.06.2016 09:38
    @једна мама
    У одговору сте промашили тему или нисте прочитали мој коментар!
    Деца која иду у вртић преко лета и треба да буду субвенционисана, али ја критикујем политичаре да се не мешају у све и свашта само траже труле политичке поене!
    Даље, приватни вртићи обавезно отпуштају запослене на одређено време најкасније са 30.тим јуном, сваке године! Не плаћају им годишњи одмор, стаж и остало, под изговором да летњих месеци "долази до смањења посла због мање деце у вртићима".
    Мој коментар је био, ако је то тако, онда немају ни право на накнаду од града!
  • Mama

    20.06.2016 09:13
    Citajte pazljivo
    Posto se ova tema tice mene licno jer imam dvoje dece u privatnom vrticu, pomno pratim sta se govori i sta se pise. Naravno da subvencije nece biti ukinute. A za koliko ce biti smanjene???? I 1000din je subvencija. Pa nismo mi ludi, znamo da citamo. Hvala vam sto ih necete ukinuti, nemojte ih ni smanjivati!!!!
  • Mel

    20.06.2016 08:31
    Dane koje dete NE provede u (privatnom) vrticu, grad ne placa. Nema subvencija za te dane bilo da je dete bolesno (opravdan ili ne izostanak od lekara), na godisnjem sa roditeljima, ostalo kuci... Znaci svakako se ne placa odsustvo. Kraj.
    Dakle, prica o kapacitetima tokom leta ne stoji.
    Ako su lapaciteti 30%, grad placa 30% bez ovog smanjenja.
  • nemama

    20.06.2016 08:12
    I ja kupim pokaznu za ceo mesec, po punoj ceni, čak i kada se ne vozim pola jer nisam u gradu ili nemam potrebe za gradskim prevozom. Dakle, pričamo o uslugama koje se ne plaćaju po utrošku, i to je tako. Koliko sam ispratila, popljuvana je vest da nema liste čekanja za vrtiće, pa subvencije za privatne, pa rešenje za letnje mesece.. Hejteri bili i ostali
  • Jedna mama

    19.06.2016 23:55
    Mila, očigledno je da nemate potpune informacije. Dete mi ide u privatni vrtić i pouzdano znam da grad ne plaća za dane kada dete nije bilo u vrtiću zbog bolesti, letnjeg raspusta ili nekog drugog razloga. Dakle varijanta da se vlasnici privatnih vrtića obogate preko leta na račun gradske kase ne postoji.
  • ns

    19.06.2016 23:35
    možda neka deca ne idu u vrtić ta dva meseca ali i oni moraju da plate punu cenu nema veze što nisu ni jedan dan bili za ta dva meseca, zašto moramo da plaćamo za dete koje 100% vremena tog meseca nije bilo prisutno?
  • Мила

    19.06.2016 20:41
    докле више
    Да се политички смрадови мешају у све и свашта, са обе стране и ДС и СНС? Ова одлука је сасвим на месту, а ево и зашто:
    Моја сестра ради у приватном вртићу на одређено време, и УВЕК добија отказ преко летњих месеци са образложењем да нема посла!
    То је бахатост и чист безобразлук власника само да узму паре од града!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna